20-12-2021

Begin december werden we door de redactie van het maandblad Zeilen benaderd voor een interview. Men wilde graag in de rubriek “bekende bakens” een artikel over de Noord Hinder schrijven. Uiteraard stemden we hiermee in en een afspraak voor het interview met een schrijfster van het maandblad was al snel gemaakt.

En daar zat hij dan, onze schipper. Nette kleren aan, schoenen gepoetst en een lekker luchtje op. Volgens geruchten was hij zelfs naar de kapper geweest. Nadat hij nog even snel een verse bak koffie in de kombuis had gezet was hij er helemaal klaar voor. Laat die schrijfster (met misschien zelfs ook een fotograaf?) maar komen.

Het tijdstip van het interview naderde. Bij elk geluid aan dek strekte onze schipper zijn nek en loerde hij richting de loopplank. Jammer, nog niets te zien, nog even wachten dus.

Toen ging de telefoon, het was de schrijfster. Onze schipper dacht dat zij misschien de weg naar het lichtschip niet konden vinden. Op zich niet vreemd natuurlijk, want we liggen nu in het dok.

Maar helaas, het verhaal bleek toch anders te zijn. De schrijfster vroeg of ze onze schipper telefonisch een paar vragen mocht stellen. De deadline voor het artikel naderde namelijk al snel en er was geen tijd meer om naar Hellevoetsluis af te reizen.

En onze schipper? Die slikte een keer, ging er uitgebreid voor zitten en liet zich door de schrijfster het hemd van het lijf vragen. Niet letterlijk natuurlijk, maar vooral nautisch. Na een klein uurtje zat het interview erop en met een voldaan gevoel ging onze schipper weer naar huis.

Bij thuiskomst moest onze schipper er voor de tweede keer uitgebreid voor gaan zitten. Weer werd hem het hemd van het lijf gevraagd. Wederom letterlijk natuurlijk, maar het waren best wel pittige vragen. Vanwaar die nette kleren? En die gepoetste schoenen? Kappertje geweest? En wat ruik je lekker? Bij elk verkeerd antwoord kon het zomaar zijn dat onze schipper er niet zonder kleerscheuren vanaf kwam. Spannend toch?

Nou, eerlijk is eerlijk, zo spannend was het allemaal ook weer niet. Dat hemd van het lijf en die kleerscheuren zijn meer bedoeld om jullie aandacht te trekken. En gezien het feit dat jullie dit nu lezen is dat dan inderdaad gelukt. En het zou uiteraard mooi zijn als wij jullie hier (of aan boord) vaker mogen begroeten. Welkom bij de club!

En dan nu waar het eigenlijk allemaal om gaat: voor het echte verhaal kunnen jullie op de website van “Zeilen” terecht. Daar kunnen jullie het interview met onze schipper in zijn geheel nalezen.

 

Fragment uit het desbetreffende artikel

 

Pag 12 13 3

 

Klik voor link naar het artikel op onderstaande foto

 

Pag 12 13 1

 

 

Terug naar

 Nieuws

 

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
info@noordhinder.nl 

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

 

 

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis