28-10-2019

Afgelopen weekend was het een gezellige drukte aan boord van de Noord Hinder. We mochten dit weekend in totaal 127 bezoekers aan boord ontvangen. Onder deze 127 bezoekers bevond zich ook een Nederlands echtpaar in gezelschap van twee Syrische jongemannen.

Zoals gebruikelijk werden de bezoekers vriendelijk ontvangen bij de loopplank. In een mengelmoes van Nederlands en Engels kregen onze Syrische bezoekers enige uitleg over het lichtschip. Tijdens de uitleg werden zij onder andere gewezen op de veiligheidsregels. Vaste bezoekers weten waar wij het dan over hebben. Inderdaad, trappen ga je achterwaarts af, dus met het gezicht naar de trap toe en je goed vasthoudend aan de leuningen.

En natuurlijk kwamen ook de papieren rondleidingen die wij op de Noord Hinder hebben ter sprake. We hebben die in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en in het Arabisch. Ja echt, die hebben wij dus ook in het Arabisch!

Hierop was er enig ongeloof op de gezichten van de beide jongemannen te zien. Een rondleiding in het Arabisch? Op zo’n lichtschip? Dat geloof je zelf toch niet?

Nou, wel dus. Tot verbazing van onze beide Syrische bezoekers (en het echtpaar dat hen begeleidde) kregen zij inderdaad een papieren rondleiding in het Arabisch overhandigd. Zo zijn we dan ook wel weer op de Noord Hinder.

Uiteraard hebben we dit moment even op de gevoelige plaat vastgelegd. En we hebben van het echtpaar en de beide jongemannen bovendien toestemming gekregen om de foto op onze website te plaatsen. Dus dat doen we bij deze dan.

ARBbezoek

Oja, blijft nog te melden dat onze Arabische rondleiding door zorg van onze vrijwilliger Hussam tot stand is gekomen. Hij heeft hier heel wat uurtjes werk ingestoken. Waarvoor onze dank!

 

Wilt u ons steunen op Facebook?

Klik dan op onderstaand Facebook logo en daarna op Volgen

FB logo

Naar

Nieuws

 

 

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel