Jaja, dat is natuurlijk een inkoppertje. De grap is snel gemaakt: griezels aan boord van de Noord Hinder? Nou, die zijn er toch wekelijks te vinden? Dus waarom al deze ophef over een paar griezels op dat schip?

Wel nu mensen, we hebben het hier dus over de jaarlijkse Bibbergriezeltocht. Samen met wat andere musea, de scouting Hellevoetsluis en Picobello Entertainment organiseerden wij ook dit jaar weer een spannende rondgang door de Vesting van Hellevoetsluis.

Poster

Kinderen van tegenwoordig kijken niet meer op van een “BOEH” meer of minder. De organisatie van de Bibbergriezeltocht moest dus de nodige lijken uit de kast halen voor wat passende schrikmomentjes. Uiteindelijk werd er een mooie en spannende griezeltocht door een donkere vesting georganiseerd. Ik kan u vertellen dat er best wel veel gebibberd werd, en dat kwam beslist niet alleen door de koude wind.

Prachtig om te zien hoe de kinderen, geschminkt en gekleed in griezelige kostuums, van de geheimzinnige tocht door de Vesting genoten. We maakten ons echter wel wat zorgen om de ouders:  sommigen keken heel angstig, anderen hadden een lijkbleek gezicht en er waren er ook die maar wat stonden te bibberen.

De warme chocolademelk van onze sponsor “Lunchroom De Waag” bracht uitkomst. De angst bij de ouders verdween, de gezichten kregen weer wat kleur en dat gebibber was ook weer snel voorbij.  

Ja en de kinderen? Nou die vonden de rondgang bij ons aan boord best wel “scary en cool”!  We hebben het na afloop even opgezocht in het woordenboek: ze vonden het dus best wel “eng en stoer”. Mooi toch?

En daar waren onze vrijwilligers natuurlijk heel trots op. Na zelf ook van een mok  met warme chocolademelk te hebben genoten werden de lijken even later door onze vrijwilligers weer in de kast gedaan.

Tot volgend jaar? We hopen het, want de eerste ideeën voor de volgende Bibbergriezeltocht zijn er al. En dan heb ik het nog geen eens over de voorpret die onze vrijwilligers nu al hebben. Dat wordt weer gieren en brullen. Of moet ik het hier hebben over:  griezelen en bibberen?

We zullen zien. Tot volgend jaar!

 

Voorpret

Voorpret

 

Heksen

Heksen

 

Trio

Drie op een rij

 

Griezelen

Griezelen

 

Choco

Chocolademelk

 

De Waag

 

Sponsor

Sponsor Koen (De Waag)

 

Napret

Napret

 

Wilt u ons steunen op Facebook?

Klik dan op onderstaand Facebook logo en daarna op Volgen

FB logo

Naar

Nieuws

 

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel