21-01-2018

Ik zie het u al denken: “Pffff, tranendal op de Noord Hinder? Wat is er aan de hand aan boord van dat lichtschip in Hellevoetsluis? Kunnen die vrijwilligers er niet meer tegen? Werpen zij de handdoek in de ring en staken zij hun strijd tegen de roest aan boord?”

Nou mensen, dat alles is dus niet het geval. Maar wat dan wel, zult u zeggen? Welnu, we zullen u even bijpraten. De vrijwilligers op de Noord Hinder hadden laatst tijdens hun werkzaamheden de Arbeidsvitaminen op staan. Op zich niet mis mee, ware het niet dat op een gegeven moment “Junge komm bald wieder” van Freddy Quinn uit de luidsprekers schalde.

Er werd uiteraard luid meegezongen: “Wohin die Seefahrt mich im Leben trieb,ich weiß noch heute, was mir Mutter schrieb. In jedem Hafen kam ein Brief an Bord. Und immer schrieb sie: "Bleib nicht solange fort"

En toen? Toen kwamen de tranen! Ja wel, want na het horen van deze tekst biggelden er tranen over de wangen van een aantal vrijwilligers. Er was geen houden aan, en daar is echt geen woord van gelogen. Die tekst hakte er behoorlijk in! Een moeder van een zeeman die haar zoon mist en hem in elke haven een brief stuurt, dan springen bij u toch ook de tranen in de ogen?

Zoals u vast wel weet was er in die tijd nog geen email en skypen of facetimen was er al helemaal niet bij. Maar gelukkig bestonden er al wel enveloppen en postzegels en dat was natuurlijk een enorme uitkomst. Zo konden die moeders regelmatig even een gefrankeerd briefje naar hun zoon in een buitenlandse haven sturen.

Een gefrankeerd briefje? Dat brengt ons op het volgende: wist u dat de Noord Hinder ook dit jaar weer een nieuwe postzegelreeks heeft uitgebracht? Deze postzegelreeks, jaargang 2018, is alweer de zesde serie waarvoor ook nu weer een nieuwe afbeelding is gebruikt. Een velletje van tien postzegels is voor 11,50 Euro aan boord te verkrijgen of te bestellen in de winkel op onze site.

Prachtig nieuws uiteraard, temeer omdat de opbrengst van de postzegels in zijn geheel naar het lichtschip gaat. Elke verkochte postzegelreeks draagt zo bij aan het behoud van de Noord Hinder. En dat wordt door de vrijwilligers van het lichtschip natuurlijk enorm gewaardeerd.

En hoe zit het dan met die tranen? Nou mensen, die zijn er zo nu en dan nog steeds. Het gerucht gaat namelijk dat menig vrijwilliger een traantje wegpinkt als er iemand aan boord een reeks postzegels komt kopen.

 Postzegel 2018

 

 

GH 240118

Bron: Groot Hellevoet 24 januari 2018

 

 

 

Wilt u ons steunen op Facebook?

Klik dan op onderstaand Facebook logo en daarna op Vind ik leuk!

FB logo

Naar

Nieuws

 

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel