19-12-2017

Daar loop je dan ’s avonds laat met je hondje in de druilerige regen door de vesting van Hellevoetsluis. Bassie stopt even bij een lantaarnpaal, snuffelt wat en tilt zijn poot op. Bassie doet een plasje en je kunt weer verder. Niets nieuws, het ritueel bij deze lantaarnpaal is elke avond hetzelfde.

Al hoewel?

Er is toch wel iets vreemds: je voelt je namelijk bekeken. Maar als je omkijkt is er niemand te zien. Niemand op de Koningskade, niemand op één van de balkonnetjes aan de Timmerwerf, niemand achter een halfgesloten gordijn. Niemand, dus waar komt dat gevoel dan vandaan ?

BassieGeen idee, je haalt je schouders op en je wandelt samen met Bassie verder langs de Noord Hinder. Het lichtschip ligt er zoals elke avond prachtig bij. Je stopt even om te genieten van de bijzondere kleurschakering van het lichtschip. Dat oranje, rood en bruin, dat ziet er in het avondlicht toch wel heel bijzonder uit.

Dan wil je weer verder, maar Bassie trapt op de rem. Tot hier en niet verder lijkt hij te zeggen. Grommend kijkt hij omhoog naar de uitkijk van de Noord Hinder. Je volgt de blik van Bassie en dan zie je het ook.

Kijk nou, er staat iemand in de uitkijk van de Noord Hinder! Dat is raar, want het lichtschip is op dit tijdstip al lang gesloten. De persoon in de uitkijk staart je aan, je steekt je hand op, maar er komt geen reactie vanaf de Noord  Hinder. Vreemd, want de vrijwilligers van de Noord Hinder zijn altijd zeer vriendelijk.

Je vermoedt onraad en je denkt er al aan om de politie te bellen. Dan trekt Bassie weer je aandacht. Het lijkt net of Bassie naar je glimlacht. Sterker nog, het lijkt net of Bassie naar je knipoogt.  Bassie lijkt zelfs een knikje in de richting van de uitkijk van de Noord Hinder te geven.

Je kijkt nogmaals naar de Noord Hinder en dan zie je het: daar staat een levensechte pop! Hij is niet van echt te onderscheiden en het lijkt of de Noord Hinder, net als in vroegere tijden, nu 24 uur per dag bemand is.

Er verschijnt een glimlach op je gezicht, je zwaait voor de lol nog maar een keer naar de pop en je vervolgt je weg.

En Bassie ? Die sjokt hoofdschuddend achter je aan en denkt er het zijne van.

Pop1

De uitkijk van de Noord Hinder is nu 24 uur per dag bemand !

Pop2

 

HP 180103 24uur bemand

Bron: Hellevoetse Post 03-01-2018

 

 

Wilt u ons steunen op Facebook?

Klik dan op onderstaand Facebook logo en daarna op Vind ik leuk!

FB logo

Terug naar

Nieuws

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel