29-03-2017

Mooi nieuws vanaf de Noord Hinder ! De vrijwilligers van ons lichtschip hebben met veel enthousiasme weer een nieuwe expositie voor u samengesteld. Thema dit jaar is “Lichtschepen in nood”, waarbij met name de strandingen van de lichtschepen “Texel” en “South Goodwin” worden belicht.

 Lichtschip 11 "Texel"

Het lichtschip 11 Texel is in de nacht van 30 september op 1 oktober 1991 tijdens een orkaan losgeslagen doordat de ankerketting brak. Met schepen en helikopters probeerde men personeel aan boord te brengen met de bedoeling een reserveanker uit te brengen. Dit bleek tevergeefs en in de vroege morgen van 1 oktober 1991 strandde het lichtschip op de Hondsbossche Zeewering. Het bleek niet mogelijk om het vlot te trekken en daarom werd het ter plaatse gesloopt.

Lightvessel "South Goodwin"

In de nacht van 26 op 27 november 1954 is het Engelse lichtschip "South Goodwin" tijdens een zware storm van de ankers losgeslagen. Het schip kapseisde op de Goodwin Sands waarbij 7 levens verloren gingen. Er was slechts één overlevende: een gast die aan boord was om de vogeltrek te registeren.

In onze nieuwe expositie wordt dit alles door middel van zeekaarten, korte beschrijvingen en foto's prima weergegeven. De eerste reacties van bezoekers zijn zeer positief, velen noemen het een aanrader.

En om de prijs hoeft u het ook niet te laten: volwassenen betalen slechts 2 Euro en kinderen onder 12 jaar hebben zelfs gratis toegang (echter wel onder begeleiding van een ouder) !

Laatstehand

De laatste voorbereidingen

 

SouthGoodwin

Uitleg met betrekking tot de stranding van de South Goodwin

 

Model lichtschip

Model van een prachtig lichtschip !

 

En wilt u ons ook helpen aan meer likes op facebook ? Klik dan op het logo hieronder.

facebook leuk

Terug naar

Nieuws

 

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel