Burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis gaf tijdens haar nieuwjaarstoespraak aan  dat zij graag bij de mensen thuis nader kennis wilde maken met inwoners van haar gemeente. Ze zou het daarom leuk vinden om bij de inwoners aan te schuiven bij de avondmaaltijd. Ze hoefde dan geen toetje, ze zou zelf wel iets lekkers voor bij de koffie meenemen.

Mooi nieuws vanaf de Noord Hinder ! De vrijwilligers van ons lichtschip hebben met veel enthousiasme weer een nieuwe expositie voor u samengesteld. Thema dit jaar is “Lichtschepen in nood”, waarbij met name de strandingen van de lichtschepen “Texel” en “South Goodwin” worden belicht.

Jawel, ook tijdens de voorjaarsvakantie zijn wij open ! Onze gidsen verwelkomen u graag op ons lichtschip en laten u kennis maken met het wel en wee in vroegere tijden aan boord van de Noord Hinder. En u kunt uiteraard ook gebruik maken van onze digitale audiotour !

Op 17 februari vond de opening van het pand van de Stichting Promotie Hellevoetsluis (SPH) plaats. Gezien de drukte die bij deze opening werd verwacht werd een aantal vrijwilligers van de Noord Hinder gevraagd of zij bij de openingsactiviteiten zouden willen ondersteunen.

Op 22 december bezocht de burgmeester van Hellevoetsluis ons lichtschip. We kunnen er uiteraard een lang en mooi verhaal van maken, maar de wijze waarop onze burgemeester het bezoek op haar facebookpagina kort en bondig verwoordde zegt eigenlijk al genoeg !

Opnieuw zijn er postzegels uitgebracht van ons lichtschip. In 2013 werd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het lichtschip de eerste reeks postzegels uitgebracht. Dit bleek een groot succes. Niet alleen postzegelverzamelaars uit Nederland hadden interesse, nee, er kwamen bestellingen uit vele andere Europese landen en zelfs de Verenigde Staten.

De afgelopen week heeft onze scheepskok Kees tijdens de “Lichtjesweek” heel wat bezoekers op ons lichtschip verwend met een lekker bordje erwtensoep of een heerlijke kop warme chocomelk. Op een gegeven moment was het zelfs zo druk dat Kees in maar liefst drie pannen tegelijk moest roeren. Er werd in een paar dagen tijd ruim 46 liter erwtensoep en 17 liter chocomelk genuttigd. Een groter compliment konden Kees en zijn “kombuisteam” bijna niet krijgen. Al hoewel ?

In de periode van 10 december tot en met 18 december is de Noord Hinder elke avond open geweest voor het publiek. Het was “Lichtjesweek”, dus ons lichtschip was volop verlicht en de toegang was gratis. Als extra service voor onze bezoekers had onze scheepskok ook nog eens gratis erwtensoep of chocomelk klaar staan. Ik bedoel maar !

Er wordt wat afgeschreven over de Noord Hinder en haar vrijwilligers. En niet alleen op onze website of onze facebookpagina. Nee, de afgelopen weken hebben zowel de Noord Hinder als ook enkele van onze vrijwilligers de regionale pers en zelfs een landelijk dagblad gehaald. En daar zijn wij best wel trots op !

Donkere avonden in december ? Welnee, in de vestinghaven van Hellevoetsluis is dit zeker niet het geval ! Huizen en schepen zijn er elke avond sfeervol verlicht en er worden ook diverse activiteiten georganiseerd. Wat te denken van de “Lichtjesavond” op 16 december ? Uiteraard doet ook de Noord Hinder mee met de activiteiten.

Menig lezer vindt deze titel waarschijnlijk een ietwat vreemde start van een berichtje op een website zoals die van de Noord Hinder. En eerlijk gezegd, als ik niet beter zou weten dan zou ik dit ook vinden. Maar, ik weet het zeker, als ik het uitgelegd heb dan begrijpt u het helemaal.

De Noord Hinder staat nu op ruim 750 “vind-ik-leuks”. Hoe gaaf zou het zijn als we dit aantal stapsgewijs omhoog zouden kunnen krijgen ? Eerst naar de 800, dan nog eens 100 erbij en uiteindelijk naar de 1000 "vind-ik-leuks". Jij wilt ons hier toch ook wel bij helpen ?

Een jaar lang hebben wij regelmatig de amateur fotograaf Jaap van Pelt aan boord mogen begroeten. Jaap volgde met een aantal leden van de fotoclub “VPR De Klinker” een verdiepingscursus fotografie en had de Noord Hinder als onderwerp gekozen. Onder de titel “Mensenwerk” heeft Jaap de werkzaamheden van onze vrijwilligers op de gevoelige plaat vastgelegd.

Op zaterdag 10 december opent ons lichtschip de "lichtjesweek" in de Vesting van Hellevoetsluis. Alle lichten van het lichtschip zullen dan branden en uiteraard zal ook het grote licht in de toren over Hellevoetsluis schijnen. Maar dit is niet alles.

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Lichtjesavond 2016

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop nieuws !

In ons scheepswinkeltje zijn diverse producten te koop, waaronder bijvoorbeeld lekkere Franse wijnen, petjes, pennen en ansichtkaarten. En nu, speciaal voor verzamelaars, onze postzegels jaargang 2017 !

Postzegels 2017

Naar de winkel