Op 21 maart 1994 werd het "Lichtschip 12 Noord Hinder", overbodig geworden door de moderne middelen voor plaatsbepaling en navigatie op zee, voor de laatste keer van zee gehaald en in Hellevoetsluis opgelegd.

Enkele (oud-)medewerkers van de toenmalige Vaarwegmarkeringsdienst van het Directoraat Generaal Scheepvaart en Maritieme Zaken van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en een aantal andere belangstellenden trokken zich het lot van dit unieke schip aan. Zij waren bereid om hun kennis en vele uren vrije tijd in het behoud van de Noord Hinder te steken.

DSC 0051
Nadat de directie van de Vaarwegmarkeringsdienst had toegezegd zijn medewerking aan het project te willen verlenen en de gemeente Hellevoetsluis bereid bleek het financieel te ondersteunen, werd de stichting "Lichtschip 12 Noord Hinder" opgericht.

DSC 0083

Het doel van de stichting is om de Noord Hinder als maritiem-cultureel erfgoed voor het nageslacht te behouden en het lichtschip als  museumschip voor het publiek ter bezichtiging open te stellen.


Op 7 september 2007 werd het lichtschip door Rijkswaterstaat aan de gemeente Hellevoetsluis overgedragen.

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
info@noordhinder.nl 

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

 

 

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis