Login

15-01-2019

Ik zie de vraagtekens al op jullie voorhoofd. Wat nou? Krijgt de Noord Hinder een nieuw kleurtje? Ja, een verfbeurtje voor het lichtschip wordt inderdaad wel tijd, dat weten wij ook wel. Maar moet dat dan meteen blauw worden? Wat is er mis met oranje? Niks toch? En bovendien, een lichtschip hoort toch oranje te zijn? Ja toch?

Nou mensen, we kunnen jullie gerust stellen. De Noord Hinder blijft echt wel oranje, maak jullie geen zorgen. Dat blauw, dat slaat op bezoekers die we al een aantal jaren met regelmaat aan boord mogen ontvangen. Dat zijn, of beter gezegd waren, namelijk “blauwen”. U weet wel, die mannen en vrouwen die ook wel koddebeiers, juten, dienders of wouten genoemd worden. Inderdaad, de politie, maar dan de gepensioneerde versie zullen we maar zeggen!

Binnen de politie-eenheid Rotterdam bestaat de Stichting Copper. Dat is een stichting die tot doel heeft om de onderlinge verbondenheid van de oud-medewerkers van de huidige politie-eenheid Rotterdam te behouden, te bevorderen en te verstevigen. Deze mooie volzin hebben we niet zelf bedacht, maar van de website van de Stichting Copper “gepikt” . Oeps, nu dat ik er zo over nadenk hebben we dus in feite de politie bestolen! Als dat maar goed komt.

Nou mensen, het komt goed. Het toeval wil namelijk dat onze voorzitter lid is van die politieclub en dat hij met regelmaat een uitstapje voor zijn oud-collega’s naar de Noord Hinder organiseert. De oud-politiemensen worden dan aan boord ontvangen met koffie en gebak, waarna zij door hem voor zowel een rondleiding op het lichtschip als ook voor een stadswandeling door de Vesting van Hellevoetsluis worden meegenomen. De dag wordt telkens traditioneel afgesloten met (hoe kan het ook anders?) …….. een blauwe hap!

 

 

CopperVPjpg

 

 

 1

2

 

3

 

Wilt u ons steunen op Facebook?

Klik dan op onderstaand Facebook logo en daarna op Vind ik leuk!

FB logo

Naar

Nieuws

 

Contact

Pour les rendez-vous de groupe et renseignements:
telephone +31 6 57 57 57 92

Lieu de visite:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigation: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Adresse postale:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Heures d’ouverture

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Timbres et vin

A l’occasion du jubilée en 2013 nous avons fait imprimer un timbre spécial et avons sélectionné deux délicieux vins français(blanc et rouge).
Ces produits sont en vente dans notre petite boutique à bord et en ligne.
 Les années 2016 et 2017 sont épuisées mais un timbre 2018 est aujourd’hui disponible !

zegel ls

Accès à notre magasin (néerlandais)