Login

07-09-2023

 

Een dagje onderhoud op de Noord Hinder, hoe ziet dat er eigenlijk uit ? Wat doen die mannnen en die ene vrouw op zo'n dagje ? Nou, we zullen u middels een aantal foto's en een video een klein inkijkje geven.

18-08-2023

Gekscherend noemen wij, de vrijwilligers van de Noord Hinder, ons lichtschip wel eens “onze oude dame”. Zoals dat hoort met elke oude dame behandelen wij haar met veel respect. En we proberen haar “topfit” te houden.

27-02-2023

Juliën is een knaap van 8 jaar en hij woont met zijn ouders in Enschede. Vrienden van zijn ouders wonen in Middelharnis, een reis van al snel een uurtje of drie. Een bezoekje aan Middelharnis betekent dan ook altijd wel een logeerpartijtje. En tijdens zo’n logeerpartijtje mag Juliën aangeven waar hij graag naartoe wil. Daar waar het antwoord in Enschede altijd “naar het Diekman stadion” luidt, daar is dat in Middelharnis altijd “naar Hellevoetsluis, naar de Noord Hinder”.

13-02-2023

Ook dit jaar heeft de Stichting Lichtschip 12 Noord Hinder weer een postzegel uitgebracht. Wat in 2013 begon als een leuk gebaar in verband met het 50-jarig bestaan van het lichtschip, is nu uitgegroeid tot een ware traditie. En even dat U het weet: de postzegel van dit jaar is ook nog eens een heel speciale postzegel waar we enorm trots op zijn.

12-02-2023

Wederom is het ons gelukt om een nieuwe "Lichtflitsen van de Noord Hinder" uit te brengen. In dit exemplaar onder andere een artikel over de officiële oplevering van het lichtschip na de dokbeurt en de resultaten van wat "spitwerk" in het archief. En niet geheel onbelangrijk: Bassie laat ook weer iets van zich horen.

07-01-2023

We zijn er best wel trots op, op die reviews die we regelmatig op Google krijgen. We staan op dit moment op 230 Google-reviews met een gemiddelde score van 4,4 sterren (uit 5 !). Daar mogen we best wel trots op zijn, ja toch ?

04-01-2023

Ook 2022 was weer een bijzonder jaar. Wat de Noord Hinder betreft stond 2022 met name in het teken van de dokbeurt. Gedurende de dokbeurt werden er diverse werkzaamheden aan boord verricht waarbij het uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk was om bezoekers te ontvangen. Uiteindelijk ging het lichtschip op 01 mei 2022 weer open voor het publiek.

05-12-2022

Let op: dit bericht bevat informatie die wij voorlopig nog even geheim willen houden. Daarom ook het verzoek om hieronder beslist niet op de blauwe balk te klikken. Doet u dat toch ? Dan is dat voor eigen risico, we hebben u immers gewaarschuwd.

 25-11-2022

Wat is er nou weer aan de hand op dat lichtschip ? Klimgeiten en oude bokken ? Begint het daar aan boord een beetje op een kinderboerderij te lijken ? ’T zal toch niet ? Nou mensen, ik kan jullie geruststellen, het verhaal is namelijk anders. Want wat was het geval ? Aan boord van de Noord Hinder dienden er wat werkzaamheden op hoogte uitgevoerd te worden. Zo moesten er wat stagen omgezet worden, de antennedraad opnieuw aangebracht worden en de vlaggenlijnen weer gangbaar gemaakt worden.

14-11-2022

Na een gedegen voorbereiding vond op 12 november 2022 de Landelijke Sinterklaasintocht in de vesting van Hellevoetsluis plaats. Maar het had maar weinig gescheeld of het hele feest ging niet door. In het Sinterklaasjournaal was te zien dat de “Pakjesboot” naar de bodem van de Spaanse zee was gezonken. Sindsdien kreeg het Sinterklaasjournaal geen contact meer met Sinterklaas en de Pieten.

23-08-2022.

Tijdens de Vestingdagen 2.0, welke van 19 tot en met 21 augustus georganiseerd werden, hebben wij 2.048  bezoekers aan boord mogen ontvangen. Wie had dat vooraf gedacht ? En dat niet alleen: we hebben ook veel complimenten mogen ontvangen over de staat van het lichtschip, de gastvrijheid aan boord en de organisatie van de Vestingdagen in het algemeen.

03-04-2022

Het zal u niet ontgaan zijn, de Noord Hinder lag de afgelopen vier maanden voor een uitgebreide onderhoudsbeurt in het Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis. Het waren met name voor onze onderhoudsploeg intensieve maanden waarin veel werk werd verzet.

03-04-2022

In opdracht van de gemeente Hellevoetsluis is er een prachtige film (timelapse) gemaakt van het indokken van de Noord Hinder. Deze film is zeer de moeite waard om even te bekijken.

18-01-2022

Vaste lezers van de “Lichtflitsen van de Noord Hinder” zal het meteen zijn opgevallen dat Bassie er dit keer niet bij is. Nou mensen, dat heeft zo zijn redenen. Bassie is namelijk vanwege de COVID-19 maatregelen voorlopig aan huis gekluisterd en hij komt nagenoeg niet meer buiten. Niet dat Bassie in quarantaine zit, nee dat is het niet.

Sous-catégories

Contact

Pour les rendez-vous de groupe et renseignements:
telephone +31 6 57 57 57 92

Lieu de visite:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigation: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Adresse postale:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Heures d’ouverture

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis

Timbres et vin

A l’occasion du jubilée en 2013 nous avons fait imprimer un timbre spécial et avons sélectionné deux délicieux vins français(blanc et rouge).
Ces produits sont en vente dans notre petite boutique à bord et en ligne. Les années 2019 et 2020 sont épuisées mais un timbre 2021 est aujourd’hui disponible !

PZ2021kl

Accès à notre magasin (néerlandais)