09-08-2021

Op 13 maart 2020 moesten we de beslissing nemen om het lichtschip voor bezoekers gesloten te houden. Het Coronavirus greep om zich heen en de risico’s werden door zowel het bestuur als ook het overgrote deel van de vrijwilligers te hoog bevonden. Het verstand won het van het enthousiasme en het hek van ons lichtschip ging op slot. Het werd stil aan boord .........

Wat volgde was een periode van onzekerheid en angst, want de uitwerking en de omvang van het virus was en bleef ongewis. Tijdens een enkele periode van versoepelingen werd er nog wel wat onderhoud aan boord gepleegd. Hierbij was dan slechts een handvol vrijwilligers tegelijkertijd aan boord. Veiligheid boven alles.

Maar toen werd het juli 2021, we begonnen voorzichtig weer aan een openstelling van het lichtschip te denken. Op zaterdag 7 augustus 2021 was het dan zo ver: de Noord Hinder werd weer opengesteld voor bezoekers. Dit uiteraard wel met inachtneming van de op dat moment geldende coronaregels.

Die dag moest er natuurlijk wel het één en ander geregeld worden: de spinnen raggen werden verwijderd, de vlaggen werden gehesen, het krijtbord met de kreet “gratis toegang” en de donatiepot werden bij de loopplank geplaatst, de informatieboekjes werden klaargelegd, de video werd aangezet en de gidsen deden hun tenue aan. We waren er klaar voor: het hek kon open en de bezoekers konden aan boord komen. 

Nou, dat hebben we geweten. Onze gidsen Jan en Henry konden die dag in totaal 78 bezoekers verwelkomen. Een resultaat om best trots op te zijn.

IMG 4702

De reacties van de bezoekers waren ook zeer lovend. Men was blij dat er eindelijk weer iets te beleven was en ook de manier waarop we het geregeld hadden werd zeer gewaardeerd. Zo was er één gast die het bezoek aan boord met een brede lach zelfs een “Jippie moment” noemde.

Nou, zo’n “Jippie moment” hadden onze gidsen die dag zelfs meerdere malen, en dat niet alleen op de momenten dat er geld in onze donatiepot gedeponeerd werd.

 

 Terug naar

 Nieuws

 

Contact

For group tour appointments and information:
Telephone: +31 657 575 792

Visiting address:
Koningskade 4,
3221 CC Hellevoetsluis


Postal address:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Opening times

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis