21-01-2020

Normaal gesproken gebeurt er in de winterperiode niet zoveel aan boord van de Noord Hinder. Van half december tot begin februari liggen de onderhoudswerkzaamheden stil en zijn er ook geen scholen en rondleidingen aan boord.

Zo niet dit jaar. Op verzoek van een groot aantal vrijwilligers is er besloten dat er geen winterstop is en dat de werkzaamheden aan boord in de winterperiode gewoon doorgaan.

Het gerucht gaat zelfs dat een aantal mannen heeft aangegeven dat niet alleen de liefde voor ons lichtschip reden voor deze verandering is. Nee, sommigen zagen het echt niet zitten om in de wintertijd voor een langere periode samen met “moeders de vrouw” voor de kachel en achter de geraniums te gaan zitten. Maar zoals gezegd, dit is maar een gerucht …….

Hoe het ook zij, feit is dat de vrijwilligers elke dinsdag en donderdag aan boord van de Noord Hinder te vinden zijn. Uiteraard wordt er begonnen met een bak koffie en worden de laatste wetenswaardigheden uitgewisseld. Zo wordt het laatste lokale nieuws besproken. Ook worden grootse wereldproblemen tot de juiste proporties teruggebracht. Binnen no time komen er oplossingen voor het wereldwijde stikstofprobleem, de branden in Australië, de situatie in Syrië en de opwarming van de aarde. Een klap erop en de problemen zijn van tafel. Zo simpel is dat.

Maar er wordt uiteraard ook gewerkt aan de instandhouding van ons lichtschip, want daarvoor zijn wij uiteindelijk vrijwilliger op de Noord Hinder geworden.  Ja toch ? Daarom hieronder middels wat foto’s en teksten een kleine opsomming van een aantal werkzaamheden van de afgelopen weken.

Lassen B

Laswerkzaamheden aan dek

 

Plunje H

Schoonschip in plunjebaalruimte, genoeg (overtollige) goederen

 

Uitkijk B

Opknapbeurt uitkijk

 

Bakkie B

Aanpak wereldproblematiek onder genot van een bakkie

 

Radar B

Reparatie radarinstallatie

 

Jol B

Onderhoud jol

 

Snert H

Lekker kommetje zelfgemaakte snert gaat er ook wel in

(met dank aan onze kombuisbrigade)

 

Nieuws

 

 

Contact

For group tour appointments and information:
Telephone: +31 657 575 792

Visiting address:
Koningskade 4,
3221 CC Hellevoetsluis


Postal address:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Opening times

Onderhoud 2016 tm 2019 Noord Hinder

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop info !

For the occasion of the Noord Hinder's Golden Jubilee, we have had special postal stamps printed and selected two very fine French wines (white and red).  
These items are for sale in our ship's shop on board the Noord Hinder in the Online shop. Now also stamps for 2021 !

PZ2021kl

Visit our shop (Dutch)