10-01-2020

Het gebeurt regelmatig dat we jonge Hellevoetse ouders met hun kinderen aan boord van ons lichtschip krijgen. En heel soms komen er dan ook verhalen uit “die goede oude tijd”. Zo ook bij de jonge vader en moeder die onlangs met hun kleine zoontje aan boord kwamen.

    
Jonge vader Wat een prachtig lichtschip is dit toch, meneer. En als ik er naar kijk, dan moet ik altijd terugdenken aan die goede oude tijd !
   
Gids Noord Hinder Die goede oude tijd ?
   
Jonge vader Ja, u weet wel, die tijd dat het lichtschip nog in het kanaal lag. Dat was de tijd dat we in de zomer stiekem aan boord van het lichtschip klommen. De tijd dat het niet alleen bij het zonnen op het achterdek bleef. Nee, we wilden meer dan alleen maar een zonnetje pakken, meneer. We sprongen dan vanaf het dek het water in. En waaghalzen onder ons sprongen zelfs vanuit de toren. Dat waren nog eens tijden, meneer !
   
Onze gids hoort het aan en hij ziet de glinstering in de ogen van de jonge vader. Heel even komt bij onze gids het idee naar boven dat het misschien zinvol is om de verantwoordingsvolle opa uit te gaan hangen.  
   
Maar dan denkt hij terug aan zijn eigen “goede oude tijd”. De tijd van zijn verkering, zijn opgevoerde buikschuiver, toen een Twix nog gewoon een Raider heette, discotheekbezoeken tot diep in de nacht en de bravoure waarmee ook hij soms de waaghals uithing. De tijd dat hij stapje voor stapje volwassener werd. Tja, dat waren nog eens tijden !
   
Onze gids knikt vriendelijk naar het drietal en wenst hen veel plezier aan boord toe. En hij kon het uiteraard niet laten om toch nog even een plaagstootje richting de jonge vader te geven.
   
Gids Noord Hinder Straks wel gewoon via de loopplank weer van boord afgaan hé ?
   
Jonge vader Haha, ik zal het onthouden, meneer ! Maar dat springen, dat kan nu echt niet meer. Ten eerste ben ik te oud en ten tweede is het hier te ondiep om van boord te springen. En het belangrijkste: ik ben nu vader, dus ik moet het goede voorbeeld geven. Ja toch ?
   
Gids Noord Hinder Jaja, ……….

 

 

 

Hieronder een prachtige gastcolumn van Wendy de Wit

over nagenoeg hetzelfde onderwerp in de Groot Hellevoet van 8 januari 2020

 

 

Column

 

 

 Levensgevaarlijk

 

Nieuws

 

Contact

For group tour appointments and information:
Telephone: +31 657 575 792

Visiting address:
Koningskade 4,
3221 CC Hellevoetsluis


Postal address:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Opening times

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis