07-10-2019

Zoals wellicht bekend heeft ons lichtschip niet alleen een museale en culturele functie, maar zeer zeker ook een sociale en maatschappelijke. Wij zijn op sociaal en maatschappelijk gebied niet alleen betrokken bij de integratie van vluchtelingen in Hellevoetsluis, maar er wordt op nog meer manieren een bijdrage aan de maatschappij geleverd.

Zo bestaat er sinds dit jaar bijvoorbeeld een nieuwe kleinschalige activiteit van vier samenwerkende musea in Hellevoetsluis, waar uiteraard ook ons lichtschip aan deelneemt. Deze nieuwe activiteit, onder de noemer “Kijkje in de Vesting ALZ…”, is bedoeld voor mensen met (beginnende) dementie en hun dierbaren. Het doel is vooral om samen een fijne ochtend (onder andere bij ons aan boord) te beleven.

Onlangs werd er, onder leiding van onze speciaal getrainde rondleider Dick, in een kleine groep met andere ogen naar het lichtschip gekeken. Door het vertellen van verhalen en het ophalen van herinneringen nam Dick de bezoekers mee in het vroegere leven aan boord van ons lichtschip.

ALZb 2

De daarbij door Dick getoonde oude objecten, zoals onder andere een misthoorn, een schip in een fles en noodrantsoenen, brachten bij menig bezoeker leuke herinneringen uit het verleden naar boven. Sommige mensen zaten plots op hun “praatstoel” en dat leverde hilarische verhalen en komische situaties op. Het moge duidelijk zijn: er werd heel wat afgelachen.

ALZb 1

Zowel Dick als ook de bezoekers konden aan het eind van de ochtend terugkijken op een zeer geslaagd bezoek aan het lichtschip Noord Hinder. Het is zeer zeker voor herhaling vatbaar, de vrijwilligers van de Noord Hinder kijken nu al uit naar een volgende sessie.

bALZposter

 

 

Nieuws

 

 

Contact

For group tour appointments and information:
Telephone: +31 657 575 792

Visiting address:
Koningskade 4,
3221 CC Hellevoetsluis


Postal address:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Opening times

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis