Login

05-12-2022

Let op: dit bericht bevat informatie die wij voorlopig nog even geheim willen houden. Daarom ook het verzoek om hieronder beslist niet op de blauwe balk te klikken. Doet u dat toch ? Dan is dat voor eigen risico, we hebben u immers gewaarschuwd.

Kijk eens aan, u  kon de verleiding niet weerstaan ? Toch maar even op de link geklikt ? Eerlijk gezegd hadden we daar al een beetje op gerekend. We kennen dat toch ? Zeg je tegen een kind dat het iets niet mag, dan ......... 

Nou vooruit, we hebben het spannend genoeg gemaakt, het wordt tijd om verder te gaan.

Begin april 2021 werden we benaderd door een medewerkster van het productiebedrijf Pupkin Films. Zij deelde ons mede dat Pupkin Films de filmrechten hadden gekocht van het kinderboek Lampje. Samen met de VPRO gaat Pupkin Films een televisieserie van het boek maken. Men wilde graag bij ons aan boord komen kijken of men eventueel het lichtschip als locatie dan wel wat attributen van ons voor de televisieserie mochten gebruiken.

Kaft

Zowel Pupkin Films als ook het kinderboek Lampje zeiden ons niet zoveel, maar met gebruik van internet werden we al snel wat wijzer. Het kinderboek Lampje, uitgebracht door uitgeverij Querido en geschreven door Annet Schaap, gaat over de dochter van een vuurtorenwachter. Ze steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan. Op een stormachtige avond zijn de lucifers op en gaat alles mis. Schaap won onder andere de Gouden Griffel voor haar boek.

Het was ons al snel duidelijk: daar gaan we aan meedoen, ja toch ? Wanneer krijg je nou de kans om aan een televisieserie mee te werken ? De gemiddelde leeftijd van onze vrijwilligers is van dienaard dat een deelname aan First Dates of Expeditie Robinson nagenoeg niet meer tot de mogelijkheden behoort. Een enkeling aan boord vindt nog wel dat een eventuele deelname aan De Slimste Mens een mogelijkheid zou moeten kunnen zijn, maar daar zijn we maar niet verder op ingegaan.

Hoe het ook zij, in de zomer van 2021 konden we een aantal keer medewerkers van Pupkin Films aan boord verwelkomen. Men struinde het hele schip af en was uiteindelijk vooral geïnteresseerd in één van de drie optieken die wij aan boord hebben. Deze zou een prominente rol kunnen gaan spelen bij de opnames. Men wilde deze optiek graag meenemen naar een filmstudio en in een later stadium naar een filmset in Vlaardingen.

Inkist

Optiek wordt klaar gemaakt voor transport 

Nou is zo’n optiek best wel zwaar (minstens 500 kilogram) en waardevol, dus er moest vooraf nog wel het één en ander geregeld worden. Maar na wat papierwerk (zoals het tekenen van een bruikleen en het afsluiten van een verzekering) kon onze optiek op transport gaan.

Begin september 2021 was het zover: er kwam een vrachtauto op de Koningskade voorrijden. Speciaal voor het transport waren er door de decorafdeling van Pupkin Films stevige transportkisten gemaakt. Stap voor stap werd het optiek, onder toezicht van onze schipper, gedemonteerd en voorzichtig per deel in kisten van boord gehaald. De opnames konden beginnen.

Instudio

En hier ging het dus om, onze optiek in de filmstudio

Na wat omzwervingen van een aantal weken en diverse opnames in de studio en op locatie, werd het optiek weer op de vertrouwde plek aan boord teruggezet. Als dank kregen we een exemplaar van het boek Lampje met daarin een mooie persoonlijke boodschap voor “die stoere zeebonken van het lichtschip” overhandigd. Het boek zal uiteraard een mooi plaatsje in één van onze vitrines krijgen. En die “stoere zeebonken van het lichtschip” ? Nou, die lopen nog steeds naast hun schoenen. 

Zeebonken

Stoere zeebonken

Blijft nog te melden dat het kinderboek Lampje vrij recent voor de tweede keer verkozen werd tot “favoriete kinderboek allertijden” en dat de televisieserie Lampje van 2 tot en met 5 januari te zien is op NPO Zapp om 19.30 uur. Een link naar trailer van de televisieserie hebben we hieronder geplaatst.

 

Filmstrip

Klik op de filmstrip hierboven voor de trailer van de televisieserie

  

 Krant2

 Terug naar

 Nieuws

Contact

Anmeldung Gruppen und informationen:
Telefon: +31 657 575 792

Besucheradresse:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis


Postanschrift:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
Email: info@noordhinder.nl

Öffnungszeiten

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis

SONDERBRIEFMARKEN

Sonderbriefmarken sind in unserem Shop erhältlich. Jezt auch 2021 !

 

PZ2021kl

Zum webshop (NL)