Login

24-04-2020

Het zal je maar gebeuren. Neem je niets vermoedend de telefoon op en dan hoor je de burgemeester plechtig zeggen: “Het heeft Zijne Majesteit behaagd ……..” Slik ! Is dit echt ? Of word ik hier vreselijk in de maling genomen ? 

Nee mensen, het was dus echt ! Nadat ze enigszins van de schrik waren bekomen, en de burgemeester verder hadden aangehoord, bleek dat onze vrijwilligers Jan Schenk, Cor Vermaat (beiden woonachtig in gemeente Hellevoetsluis) en Wim Kielen (woonachtig in de gemeente Brielle) voor hun jarenlange bijzondere verdiensten voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding hadden gekregen. Zij werden alle drie benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Koninklijke onderscheidingen konden vanwege de maatregelen rondom het coronavirus niet persoonlijk door de burgemeesters worden uitgereikt. In plaats van opspelden werd het dit jaar dus opbellen. Maar dit maakte de trots en de pret er niet minder om. Misschien was het verrassingseffect hierdoor zelfs wel veel groter ?

Er wordt nog naar één landelijk moment gezocht waarop de officiële uitreiking van de onderscheidingen alsnog in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden kan gebeuren. Wanneer dit zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het coronavirus. Tijdens deze uitreiking zal dan door de burgemeesters van Hellevoetsluis en Brielle uiteraard per persoon worden in gegaan op de motivatie betreffende de toekenning van de onderscheidingen.

Toch willen wij hier een kleine indruk geven van hetgeen onze drie mannen voor de samenleving hebben betekend en nog betekenen.

Jan Schenk

Jan sinds 2003 gids/gastheer op Lichtschip de Noord-Hinder. Hij ontvangt en begeleidt bezoekers aan het lichtschip. Hij vertelt de bezoekers over de werkzaamheden die aan boord van het lichtschip door de opvarenden moesten worden verricht. Hij begeleidt ook nieuwe gidsen. Sinds 1998 is Jan ook bestuurder bij Stichting Historisch Materiaal Radio Holland.

 

Jan2

Jan ontvangt een bloemetje van de voorzitter

Jan huis

Iedereen zal het weten !

 

Cor Vermaat

Cor is van 1977 tot en met 1999 actief lid geweest bij de Vrijwillige Brandweer in Oudenhoorn en heeft vele cursussen gevolgd en diverse rangen doorlopen. Vanaf begin jaren 90 steekt Cor als enthousiaste vrijwilliger bij ijsclub Nooitgedacht de handen uit de mouwen. Van technische ondersteuning tot het uitbreiden van de kantine. Hij weet ook alle schaatsen scherp te slijpen. Deze kunst en techniek draagt hij met enthousiasme over op de volgende generatie. Cor is ook wekelijks actief bij de inzameling van de goederen voor de kringloopschuur in Oudenhoorn en helpt jaarlijks mee op de rommelmarkt en de Moederdag fair in Oudenhoorn. Vanaf 2001 is Cor ook vrijwilliger bij het Lichtschip 12 de Noord Hinder waarbij hij sturing geeft aan het dagelijkse onderhoud gericht op de instandhouding van de Noord Hinder. Inmiddels maakt Cor ook deel uit van het bestuur.

 

Cor

Overhandiging bos bloemen conform de richtlijnen van het RIVM

Cor huis

De vlag kan uit !

 

Wim Kielen

Wim is sinds 2001 vrijwilliger binnen de groep onderhoud van het lichtschip. Hij is als vrijwilliger mede betrokken bij de uitvoering van het dagelijks onderhoud gericht op de instandhouding van de Noord Hinder. Verder is Wim actief als gids/gastheer bij het begeleiden van leerlingen van scholen aan boord van het lichtschip in het kader van het project Erfgoed met Klasse(n), een verplicht cultureel educatieprogramma voor de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen. Tevens is Wim binnen de Protestante Gemeente Tweestromenland actief als koster.

Het moge duidelijk zijn dat wij, als bestuur en vrijwilligers van de Noord Hinder, enorm trots zijn op Jan, Cor en Wim. Zij hebben deze Koninklijke onderscheiding meer dan verdiend en wij feliciteren hen hier van harte mee. Uit handen van onze voorzitter mocht het drietal namens de stichting alvast een bloemetje ontvangen. Op een later tijdstip zullen wij er aan boord uiteraard meer aandacht aan gaan besteden.

 

Wim

Ook in Zwartewaal werd er een bloemtje overhandigd

 

Burgemeester

Klik op de foto van burgemeester

Junius voor haar youtube videootje

 

 

Nieuws

 

Contact

Anmeldung Gruppen und informationen:
Telefon: +31 657 575 792

Besucheradresse:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis


Postanschrift:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
Email: info@noordhinder.nl

Öffnungszeiten

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis

SONDERBRIEFMARKEN

Sonderbriefmarken sind in unserem Shop erhältlich. Jezt auch 2021 !

 

PZ2021kl

Zum webshop (NL)