Login

09-02-2020

 

Vele kinderen in Hellevoetsluis keken er al weken naar uit: de jaarlijkse Bibbergriezeltocht in de Vesting van Hellevoetsluis. En eerlijk gezegd, dit was ook het geval bij de vrijwilligers aan boord van de Noord Hinder: zij keken er ook naar uit. 

Tijdens de voorbereidingen werden er op het lichtschip uiteraard heel wat griezelige grappen en grollen bedacht. De voorpret was gigantisch. Regelmatig kon je met bloed besmeurde vrijwilligers in vreemdste gewaden onverwachts in donkere hoeken aan boord tegenkomen. Niets vermoedende collega’s trokken dan lijkbleek weg en een enkeling begon bij het zien van een dergelijke griezel meteen om hulp en een verbandtrommel te roepen.

Maar aan al deze voorpret kwam op 8 februari een eind, de rust kon terug keren aan boord van het lichtschip. Alhoewel ? De griezelige plannen moesten nu in praktijk worden gebracht.

Het was al donker toen de eerste kinderen, in griezelige kleding en voorzien van enge maskers, zich aan het begin van de avond aan boord meldden. Er hadden zich ruim honderd kinderen voor de Bibbergriezeltocht aangemeld en elk kind werd minimaal begeleid door één volwassene. De kinderen volgden in het donker een angstaanjagend parcours waarbij zij best wel wat schrikmomentjes tegenkwamen.  

Maar de kinderen hielden zich kranig. Soms werden ze wat stil en op andere momenten toonden ze lef en medeleven. Zo was er een jonge knaap die we in het donker hoorden zeggen:  “Dat was ff schrikken, he opa ? Maar niet bang zijn hoor, want ik ben bij jou. Kom maar, ik help je wel.”

Op zo’n moment was het, zelfs voor een geharde vrijwillige griezel, onmogelijk om in zijn rol te blijven. Hoe luguber en eng je er ook uitzag, een glimlach was nu echt niet te onderdrukken. Maar gelukkig, het was donker in de gang en die knaap zag het niet. Dus het leek net of je in je rol bleef.

Chocomelk poster De Waag

Blijft nog te melden dat de chocolademelk ook dit jaar weer werd gesponsord door De Waag en dat de vrijwilligers van de Noord Hinder terug kunnen kijken op een geslaagde derde Bibbergriezeltocht. Er wordt al uitgekeken naar (de voorpret van) de vierde editie !

 

BVyv

Een echte Rembrandt ?

 

 BKist

Waar is dat andere been ?

 

Hsmink

Gesminkt worden door een heks ?

 

BPiet

Piet in de olie !

 

HGang

Die moet je niet in het donker tegenkomen !

   

 HRiet

Daar is dat andere been !

 

HPol

Ik weet van niks !

 

BArabieren

Arabisch tafereel

 

 

Nieuws

 

 

 

Contact

Anmeldung Gruppen und informationen:
Telefon: +31 657 575 792

Besucheradresse:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis


Postanschrift:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
Email: info@noordhinder.nl

Öffnungszeiten

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis

SONDERBRIEFMARKEN

Sonderbriefmarken sind in unserem Shop erhältlich. Jezt auch 2021 !

 

PZ2021kl

Zum webshop (NL)