Login

21-01-2020

Normaal gesproken gebeurt er in de winterperiode niet zoveel aan boord van de Noord Hinder. Van half december tot begin februari liggen de onderhoudswerkzaamheden stil en zijn er ook geen scholen en rondleidingen aan boord.

Zo niet dit jaar. Op verzoek van een groot aantal vrijwilligers is er besloten dat er geen winterstop is en dat de werkzaamheden aan boord in de winterperiode gewoon doorgaan.

Het gerucht gaat zelfs dat een aantal mannen heeft aangegeven dat niet alleen de liefde voor ons lichtschip reden voor deze verandering is. Nee, sommigen zagen het echt niet zitten om in de wintertijd voor een langere periode samen met “moeders de vrouw” voor de kachel en achter de geraniums te gaan zitten. Maar zoals gezegd, dit is maar een gerucht …….

Hoe het ook zij, feit is dat de vrijwilligers elke dinsdag en donderdag aan boord van de Noord Hinder te vinden zijn. Uiteraard wordt er begonnen met een bak koffie en worden de laatste wetenswaardigheden uitgewisseld. Zo wordt het laatste lokale nieuws besproken. Ook worden grootse wereldproblemen tot de juiste proporties teruggebracht. Binnen no time komen er oplossingen voor het wereldwijde stikstofprobleem, de branden in Australië, de situatie in Syrië en de opwarming van de aarde. Een klap erop en de problemen zijn van tafel. Zo simpel is dat.

Maar er wordt uiteraard ook gewerkt aan de instandhouding van ons lichtschip, want daarvoor zijn wij uiteindelijk vrijwilliger op de Noord Hinder geworden.  Ja toch ? Daarom hieronder middels wat foto’s en teksten een kleine opsomming van een aantal werkzaamheden van de afgelopen weken.

Lassen B

Laswerkzaamheden aan dek

 

Plunje H

Schoonschip in plunjebaalruimte, genoeg (overtollige) goederen

 

Uitkijk B

Opknapbeurt uitkijk

 

Bakkie B

Aanpak wereldproblematiek onder genot van een bakkie

 

Radar B

Reparatie radarinstallatie

 

Jol B

Onderhoud jol

 

Snert H

Lekker kommetje zelfgemaakte snert gaat er ook wel in

(met dank aan onze kombuisbrigade)

 

Nieuws

 

 

Contact

Anmeldung Gruppen und informationen:
Telefon: +31 657 575 792

Besucheradresse:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis


Postanschrift:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
Email: info@noordhinder.nl

Öffnungszeiten

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis

SONDERBRIEFMARKEN

Sonderbriefmarken sind in unserem Shop erhältlich. Jezt auch 2021 !

 

PZ2021kl

Zum webshop (NL)