Login

19-06-2019

Abebe is één van de vluchtelingen die als vrijwilliger bij de onderhoudsploeg aan boord van de Noord Hinder werkzaam is geweest. Hij was toen druk met zijn inburgering en daar hoorde vanzelfsprekend ook het leren van de Nederlandse taal bij. Uiteraard hielpen de vrijwilligers van de Noord Hinder hem daarbij.

En dat dat niet altijd even makkelijk was, dat blijkt uit het volgende:

Zo vroeg Abebe eens of wij hem uit wilden leggen wat het woord “eigenlijk” betekent. Nou, ga er maar eens aan staan, hoe leg je dat uit ? Met handen- en voetenwerk en heel veel lol zijn we er uiteindelijk toch uitgekomen.

Pag 05 1

Abebe tijdens een Nederlandse les aan boord

 Abebe is al ruim anderhalf jaar niet meer aan boord van ons lichtschip werkzaam. Hij had zijn inburgeringscursus gehaald en kon daarna betaald aan het werk bij een bedrijf. Maar wij zijn hem niet vergeten, en hij ons kennelijk ook niet.

Eind mei kregen we een uitnodiging van Abebe. Op woensdag 12 juni 2019 zou hij tot Nederlander genationaliseerd worden. Hij zou het mooi vinden als er een paar van zijn oud collega’s van de Noord Hinder erbij aanwezig konden zijn. Uiteraard was dat niet tegen dovemansoren. Zo kon het gebeuren dat er op die bewuste woensdag een aantal vrijwilligers van ons lichtschip in de raadzaal van het gemeentehuis in Hellevoetsluis voor de naturalisatie van “onze” Abebe aanwezig waren.

Zij hoorden dat Abebe ten overstaan burgemeester Junius op plechtige wijze de navolgende zin uitsprak: "Ik verklaar dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden, haar vrijheden en rechten respecteer. En beloof de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen. Dat verklaar en beloof ik".

Hierna tekende Abebe de benodigde papieren, waarna hij zich vanaf dat moment Nederlander mocht noemen. Vol trots toonde hij even later het voor hem zo belangrijke papiertje.

En trots ? Dat was niet alleen Abebe ! Ook de vrijwilligers van de Noord Hinder zijn trots dat zij hun steentje hebben mogen bijdragen bij de naturalisatie van Abebe. Zo blijkt maar weer: het vrijwilligerswerk op de Noord Hinder omvat veel meer dan alleen maar roestbikken, schilderen, gidsen of sleutelen. En daar zijn wij enorm trots op !

  

Pag 05 2

Ondertekening verklaring

 

Pag 05 3

Trotse Nederlander

 

Naar

Nieuws

 

Contact

Anmeldung Gruppen und informationen:
Telefon: +31 657 575 792

Besucheradresse:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis


Postanschrift:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
Email: info@noordhinder.nl

Öffnungszeiten

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis

SONDERBRIEFMARKEN

Sonderbriefmarken sind in unserem Shop erhältlich. Jezt auch 2021 !

 

PZ2021kl

Zum webshop (NL)